Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker in sieradenland; het combineren van goud en zilver. Veel mensen weten niet of dit kan. Vroeger was het het combineren van gouden en zilveren sieraden echt een no-go. Goud droeg je met goud en zilver met zilver. Gelukkig is dit nu veranderd en kan je gewoon goud en zilver met elkaar combineren. Dit zorgt voor mooie contrasten en wordt ook wel bicolor genoemd.

Karma Jewelry oorbellen zilver rose goud

Mix & match
Voelt het gek om gouden én zilveren sieraden tegelijk te dragen? Probeer dan sieraden te dragen waarin deze combinatie al gemaakt is en voeg daar dan je eigen zilveren of gouden sieraden aan toe. Dit werkt het best als je dit doet met fijne, subtiele en eenvoudige sieraden. Het is ook mooi om de bicolor sieraden op meerdere plekken terug te laten komen. Er zijn genoeg merken die deze trend combineren in één item. Bekijk onze Instagram pagina om te zien welke bicolor sieraden wij verkopen, of kom langs in onze winkel.

Maar hoe zorg je er nou voor dat het geen chaos wordt? Daar zijn drie handige tips voor:

Hou het simpel
Zorg ervoor dat dat je niet allemaal opvallende sieraden draagt maar dat je een combinatie maakt van opvallend en subtiele sieraden. Zo is het nooit ‘too much’.

Zorg voor samenhang
Draag dezelfde stijl sieraden. Hierdoor voorkom je dat de combinatie sieraden er rommelig uit komt te zien.

Zorg voor een goede balans
Als je gaat mixen, zorg er dan voor dat iedere kleur een keer terugkomt. Als je één gouden sieraad tussen allemaal zilverkleurige sieraden draagt kan dit een beetje uit de toon vallen. 


Huid ondertoon
Soms heb je een persoonlijke voorkeur voor goud of zilver, maar je kunt ook kijken naar je huidtint. Heb jij een warme huidtint dan zal goud je beter staan. Heb jij koele huidtint dan match jij het beste met zilveren sieraden.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment